Illuminatie-ontwerp

MONTAD is gespecialiseerd in het ontwerpen van installaties op het gebied van Openbare Verlichting en Verkeerstechniek. U kunt bij ons terecht voor o.a. lichtontwerp, illuminatie-ontwerp, Installatie-ontwerp en ontwerp van verkeersregelinstallaties.

Als adviesbureau kijken wij verder dan enkel de theorie. Het ontwerpen in de openbare ruimte betekent dat we ontwerpen ter verbetering van de leefomgeving. In een leefomgeving staat beleving van de openbare ruimte voor ons centraal. Beleving is niet in cijfers te vangen en daarom benaderen wij beleving vanuit onze ontwerpervaring. Zo zal de beleving in een stadsomgeving geheel anders zijn dan in een landelijke omgeving. MONTAD voorziet u van een ontwerp op maat.

Illuminatie-ontwerp

Hoe wordt uw stad of dorp beleefd in het donker? Door enkele aspecten in de openbare ruimte subtiel aan te lichten, verandert deze beleving al compleet. Ook bij illuminatie gaat het om ontwerp op maat. Illuminatie kan groots worden opgezet, maar kan ook compact en subtiel. Wat past het best bij u? Wij helpen u graag.

Een illuminatie-ontwerp moet iets toevoegen aan de beleving van de ruimte. Het illumineren van gebouwen of kunstwerken als eyecatchers in het straatbeeld geven net die extra sfeer in uw openbare ruimte. Aanvullend aan het ontwerp (2D/3D) organiseren we bij voorkeur een proefschijnsessie. Wij zien dit als een belangrijk onderdeel omdat een ontwerp op papier niet de beleving van buiten kan evenaren. Door een proefschijnsessie kunnen we ook de laatste puntjes op de i zetten.

Bij een lichtontwerp ontwerpen wij de installaties met onze berekeningsprogramma’s driedimensionaal (3D). Hiermee maken we het effect van de verlichting in één oogopslag inzichtelijk. Wij tekenen en rekenen alles door, van A tot Z. Bij het ontwerp houden we zoveel mogelijk rekening met omgevingsfactoren, zoals bomen, woningen en oversteekplaatsen. Als mede-auteur van diverse richtlijnen/normen zijn we actueel op de hoogte en nemen we deze ervaringen mee in de kwaliteit van onze ontwerpen. Naast de theorie vinden wij het belangrijk om praktijkkennis op te doen. Om deze reden zijn onze vestigingen voorzien van demo- en testruimtes om materialen en armaturen te toetsen voor de ontwerpfase.Hoe wordt uw stad of dorp beleefd in het donker? Door enkele aspecten in de openbare ruimte subtiel aan te lichten, verandert deze beleving al compleet. Ook bij illuminatie gaat het om ontwerp op maat. Illuminatie kan groots worden opgezet, maar kan ook compact en subtiel. Wat past het best bij u? Wij helpen u graag.