Nieuwe samenwerking met het Duitse Mastap

Onlangs is MONTAD een samenwerking gestart met het Duitse bedrijf Mastap GmbH uit Wesel. Mastap is gespecialiseerd in het meten van de stabiliteit van onder meer verlichtings- en verkeerslichtmasten. MONTAD gaat vanaf nu de metingen in Nederland uitv

Mastap heeft een eigen innovatieve en erkende meetmethode voor maststabiliteit ontwikkeld. We gebruiken het unieke meetinstrument om de standzekerheid van masten objectief te beoordelen door middel van een gecombineerde statische en dynamische test. De Mastap-methode meet de totale standzekerheid van objecten en hun fundering.

 

Gegarandeerde veiligheid

Wij gebruiken de innovatieve Mastap-techniek om de conditie van (licht)masten, palen, portalen en andere elementen te meten. Voor gemeenten en andere beheerders van de openbare ruimte brengen wij de veiligheid van deze objecten in beeld. Zo wordt duidelijk welke objecten veilig zijn en welke op korte termijn vervangen moeten worden.

Na de meting ontvangt de opdrachtgever een garantiecertificaat. Hiermee garanderen wij dat de mast nog zes jaar veilig mee kan en daar staan wij ook borg voor. Hiermee kunnen beheerders flinke kosten besparen omdat de masten die op papier al afgeschreven zijn nu niet onnodig vervangen hoeven te worden. Bovendien is het een duurzame oplossing: het verlengt de levensduur van de masten en het voorkomt de productie van niet-noodzakelijke nieuwe masten.